Challenge

Vrouwen moeten slank zijn, maar niet té. Ze moeten fashionable zijn, maar moeten niet overdrijven. Ze mogen een kleurtje hebben, maar mogen het niet tonen. Al zeker niet op sociale media, want de kans dat ze het slachtoffer worden van body shaming is vandaag groot. Veel te groot volgens Dove. Daarom komt dit merk in actie tegen sociale druk en beledigende opmerkingen. En wij van Peggy O., wij doen graag mee en geven onszelf (figuurlijk) bloot in onze campagne voor meer Body Love.

Message

Elk lichaam is mooi, en elk lichaam mag er zijn. Maar dat geldt niet op sociale media. Daar zijn we nog kritischer voor elkaar en voor onszelf. 1 op de 2 vrouwen krijgt kritiek op haar uiterlijk en dat moet stoppen. In plaats van te focussen op negativiteit, gaan wij samen met Dove voor positiviteit en liefde voor onze lichamen. Samen voor meer Body Love.

 

Solution: no shame, only love.

We contacteren Flair en zetten een partnership op om van body shaming hot topic te maken. Via advertorials, redactionele dossiers en branded stories brengen we wekenlang het verhaal van Dove en vertellen we waarom we inzetten op Body Love. Content met waarde die tegelijk triggert om het Dove Body Love-assortiment te leren kennen: aan de hand van een wedstrijd schenken we een heerlijk pakketje tijd voor alle vrouwen.

 

 

Influencer content voor high talkability.

Awareness is mooi, maar het bereik is niet het grootste doel van onze influencer marketing strategie. Omdat veel schoonheidsrevoluties verdwijnen in een overvloed aan boodschappen, laten we enkele Belgische influencers hun body shaming verhaal doen en willen we op die manier de problematiek via populaire profielen aankaarten. Pakkend en overtuigend, wie blijft hier ongevoelig voor?

Show. Love. Talk.

Als klap op de vuurpijl delen we de resultaten van een Belgisch marktonderzoek naar body shaming. Meer dan duizend vrouwen vulden een vragenlijst in om alle negatieve comments op hun lichaam in kaart te brengen. Meteen delen we met de pers onze oplossing: bewust worden van beledigende en discriminerende opmerkingen én een grote lading Body Love verspreiden. Met complimenten, bemoedigende, vriendelijke en respectvolle berichten.